Deep Dive – The Law Firm School2019-03-15T11:55:26+00:00

Deep Dive

The Law Firm School

Wij zijn ervan overtuigd dat er tijdens de rechtenstudie – en de vervolgopleidingen die daarna volgen – meer met beeld zou moeten worden gewerkt. Samen met de Law Firm School hebben we een interessant project gedaan waarbij we juridisch onderwijsmateriaal hebben gevisualiseerd en geanimeerd.

LFS Law Firm School Fornier Legal Design
LFS Law Firm School Fornier Legal Design

Het Project

De LFS verzorgt juridisch onderwijs aan de Nederlandse topkantoren. De LFS maakt gebruik van een e-learning platform. Via dit platform kunnen deelnemers van de LFS onderwijsmateriaal vinden en opdrachten maken. Voor het vak goederenrecht vroeg de LFS ons mee te denken over de inrichting en invulling van dit platform.

We hebben geïdentificeerd hoe de thema’s van de examenstof voor het vak in animatievideo’s kunnen worden gevat. Vervolgens hebben we de materie opgedeeld in de thema’s “persoonlijke zekerheden” en “regres en subrogatie”.

Daarbij hebben we een ondersteunende beeldtaal ontworpen. Dit is een modulair systeem van bouwstenen die kunnen worden aangepast naargelang het juridische thema.

Deze beeldtaal hebben we geanimeerd. De twee filmpjes worden door de LFS deelnemers op het besloten videokanaal van de LFS bekeken ter voorbereiding op het tentamen.

Dit project is genomineerd voor een Gouden Zandloper Award!

De LFS

De Law Firm School verzorgt de opleiding voor de cognitieve vakken van de Beroepsopleiding Advocaten voor advocaat-stagiairs van de 16 LFS kantoren. Deze vakken zijn een onderdeel van de Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde.

LFS Law Firm School Fornier Legal Design

Project team

LFS Law Firm School Fornier Legal Design

Legal Analysis Sera Visser, Michael Broeders, Erik Schuurs
Script Maurits Fornier, Sera Visser
Graphics Remy Jon-Ming
Animation Remy Jon-Ming, Maurits Fornier
Narration Philip de Roos
Score Pierre Pratley

Vorige Case Study

Online voorwaarden die je wél wilt lezen

Volgende Case Study

The Unicorn Junior Club