Employee Participation – The Unicorn Junior Club2019-04-30T14:38:54+00:00

Employee Participation

The Unicorn Junior Club

Ondernemers weten hoe belangrijk het is om de beste talenten te binden en gebonden te houden. Maar dat is niet makkelijk. Toptalent neemt vaak geen genoegen met een ‘simpel’ salaris. Wij helpen onze klanten bij het opzetten van werknemersparticipatie-regelingen, zodat werknemers zich betrokken voelen en delen in het succes van het bedrijf. Onze cliënten zijn innovatieve bedrijven, vaak in de scale-up fase. Zij zijn op zoek naar medewerkers die zich mede-ondernemers voelen. Een van de manieren van werknemersparticipatie is het geven van certificaten van aandelen of Stock Appreciation Rights.

Het Project

In de praktijk wordt vaak een ingewikkeld juridisch document gebruikt om de regeling vorm te geven. In dit document wordt uitgelegd wanneer de werknemer in aanmerking komt voor een extra beloning, en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn.

Wij dachten: dat kan beter. We hebben een set infographics gemaakt waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het werknemersparticipatie programma werkt. De bijbehorende overeenkomsten zijn door werkgever en werknemer makkelijk snel in te vullen.

Niet onbelangrijk: de werknemer ervaart de extra beloning op deze manier als een cadeautje, in plaats van wéér een ingewikkeld technisch document dat moet worden gelezen.

Project Team

Drafting & Infographics Sera Visser
Design Maurits Fornier

Vorige Case Study

Visueel onderwijsmateriaal voor de LFS

Volgende Case Study

Van showstopper naar kickstarter